ANP15 feb '12 15:11

'Wall Street begint hoger'

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York openen woensdag naar verwachting met winst. Beleggers reageren positief op de uitlatingen van het hoofd van de Chinese centrale bank dat China zal blijven investeren in Europees schuldpapier. Ook zorgen beter dan verwachte economische cijfers uit Duitsland en Frankrijk voor optimisme.

Het optimisme wordt daarbij enigszins getemperd door berichten dat de Europese ministers van Financiën de mogelijkheden onderzoeken om het tweede steunpakket aan Griekenland in zijn geheel of deels uit te stellen tot na de Griekse verkiezingen in april.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat de industriële activiteit in de regio New York in februari sterker dan verwacht is toegenomen. Een kwartier voor opening van de beurs wordt nog de Amerikaanse industriële productie in januari vrijgegeven. Later op de dag worden de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve gepubliceerd.

Overname Pringles

Aan het overnamefront maakte de Amerikaanse cornflakesmaker Kellogg bekend het chipsmerk Pringles te kopen van Procter & Gamble voor 2,7 miljard dollar (2,05 miljard euro) in contanten. De geplande verkoop vanPringles aan Diamond Foods, die bijna een jaar geleden werd aangekondigd, gaat niet door.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. Dinsdag sloten de beurzen op Wall Street nagenoeg vlak. Tegenvallende detailhandelsverkopen drukten de stemming. In het laatste half uur van de handel veerden de koersen op na berichten dat alle Griekse politici hun handtekening zullen zetten onder de beloofde bezuinigingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen