ANP18 jan '12 06:34

BN'ers zetten zich in tijdens Voorleesdagen

Kim van Kooten. ANP Kippa
Kim van Kooten. ANP Kippa

AMSTERDAM (ANP) - De negende editie van de Nationale Voorleesdagen gaat woensdag van start met Het Nationale Voorleesontbijt, naar goed gebruik met veel bekende Nederlanders die voor één keer plaatsnemen op kinderstoeltjes om de allerkleinsten voor te lezen.

In het hele land wordt de komende dagen voorgelezen in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisschoollokalen. Prinses Laurentien doet dat woensdagochtend op basisschool De Windroos in Amersfoort. Andere BN'ers die meedoen, zijn bijvoorbeeld Kim van Kooten, Edsilia Rombley, Maureen du Toit en Aaf Brandt Corstius, maar ook Kamerleden als Ahmed Marcouch, Mirjam Sterk en Bart de Liefde.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie en ontwikkelt het taalgevoel, stelt organisator Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Centraal staat het promoten van (voor)leesplezier voor de allerjongsten. Dat gebeurt dit jaar vooral aan de hand van het boek Mama kwijt, van Chris Haughton, uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen