ANP14 mei '12 07:41

AND: eerste vier maanden positief

AMSTERDAM (AFN) - De maker van digitale kaarten AND International zag de eerste vier maanden van het jaar ,,positief verlopen''. Dat meldde de onderneming maandag in een tussentijds handelsbericht.

AND zette van januari tot en april een hogere omzet in de boeken en winst een positief resultaat te bereiken. Concrete cijfers gaf de onderneming niet.

Eind maart tekende AND een contract met het Russische Navitel uit Moskou voor de levering en het onderhoud van navigatiekaarten voor West-Europa. ,,Dit contract levert een belangrijke bijdrage aan de omzet in 2012 waardoor de omzet over het hele jaar fors zal stijgen'', aldus het bedrijf.

De in 2011 in gang gezette strategische heroriëntatie werd begin april afgerond. ,,De met partijen gevoerde gesprekken en scenario's die daarbij tegen het licht zijn gehouden bieden geen meerwaarde voor de aandeelhouders'', zo concludeerde AND. Het zet nu in op een strategie waarbij de eigen kaart in combinatie met daarbij passende diensten aan de markt zal worden aangeboden.

Gerelateerde artikelen