ANP2 nov '12 13:46

Ajax nagenoeg compleet voor duel met Vitesse

AMSTERDAM (ANP) - Ajax kan zaterdag in de eigen ArenA bijna over een volledige selectie beschikken voor de topper tegen Vitesse. Dat maakte de regerend landskampioen vrijdag bekend. De Amsterdammers missen alleen Niklas Moisander die een schorsing uitzit na zijn rode kaart van vorige week in de klassieker tegen Feyenoord.

Derk Boerrigter zit gewoon bij de selectie, ondanks dat hij woensdag in het bekerduel met de amateurs van ONS Boso Sneek (2-0 winst) het veld geblesseerd verliet. De buitenspeler voelde een pijnscheut door zijn rug gaan, maar die bleek zonder grote gevolgen. De Deen Lucas Andersen zit voor het eerst bij de selectie.

Opvallende afwezige is Miralem Sulejmani. De miljoenenaankoop is gepasseerd door trainer Frank de Boer. ,,Je moet keuzes maken. Zijn contract loopt af en de tijd is rijp Andersen erbij te halen.''

De Boer gaf ook aan dat Stefano Denswil mogelijk de vervanger van Moisander wordt. Denswil maakte midweeks in de beker zijn debuut voor de hoofdmacht en scoorde de 2-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen