ANP20 aug '12 13:05

Topman Unilever niet blij met Franse overheid

PARIJS (AFN) - Topman Paul Polman van Unilever is boos op de Franse regering vanwege de eis dat Unilever het theemerk Éléphant opgeeft. De thee werd gemaakt in een fabriek die Unilever recent heeft gesloten. Polman is in een interview met de krant Le Figaro niet te spreken over het op het eerste gezicht bedrijfsonvriendelijke beleid van president François Hollande.

Volgens Polman kan er geen sprake van zijn dat Unilever het merk opgeeft. ,,Omdat wij nu investeren in een nieuwe fabriek en banen creëren, krijgen we van de regering dan een nieuw merk kado?'' vraagt hij zich af. Polman herinnert aan het feit dat ,,in Cuba en Noord-Korea merken niet zijn beschermd''. Of het verstandig dat Frankrijk dezelfde kant op gaat, laat hij aan de overheid.

Polman is vooral ontstemd omdat Unilever naar zijn zeggen zich bij de sluiting van de fabriek sociaal heeft opgesteld en onder meer alle werknemers de mogelijkheid heeft geboden in een andere fabriek voor hetzelfde salaris aan de slag te gaan. ,,Wij hebben meer gedaan dan waartoe wij juridisch verplicht waren'', aldus de topman.

Gerelateerde artikelen