ANP8 feb '12 13:05

'Winst ING neemt opnieuw sterk toe'

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft zowel in het vierde kwartaal als over heel 2011 aanzienlijk meer winst geboekt dan een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die ING donderdag voorbeurs presenteert.

Voor het vierde kwartaal wordt in doorsnee een nettowinst van ruim 1,9 miljard euro voorzien, tegen 130 miljoen euro een jaar eerder. Voor heel 2011 wordt een winstsprong met ruim 130 procent voorspeld, tot 6,5 miljard euro.

De resultaten verbeterden in het vierde kwartaal naar verwachting opnieuw bij de verzekeringsdivisie. Net als in het voorgaande kwartaal rendeerde die beter dan in 2010, terwijl de resultaten van de bank slechter uitvallen dan een jaar geleden. In het derde kwartaal stond het resultaat van de bank onder druk door de escalatie van de schuldencrisis en de tegenvallende economische ontwikkelingen.

Beleggers kijken ook uit naar mogelijke uitspraken over de splitsing van de bank- en verzekeringsactiviteiten van ING. Het concern liet vorige maand weten dat de opties voor de verzelfstandiging van de Aziatische verzekeringstak worden heroverwogen. De voorbereiding van de beursgang van zowel de Amerikaanse als de Europese verzekeringsactiviteiten bleef intact. ING hield vast aan de deadline voor de door Brussel afgedwongen splitsing. Die stelt dat het proces eind 2013 moet zijn afgerond.

Gerelateerde artikelen