ANP8 aug '12 16:04Aangepast op 8 aug '12 18:12

HP verhoogt winstverwachting

EPA
EPA

PALO ALTO (AFN) - De Amerikaanse computermaker Hewlett-Packard verhoogde woensdag zijn verwachtingen voor het derde kwartaal. Tegelijkertijd doet het bedrijf een afschrijving van 8 miljard dollar op zijn dienstverleningsonderdeel en incasseert het een extra herstructureringslast.

Het concern rekent nu, exclusief de last, op een winst per aandeel van 1 dollar in plaats van tussen de 94 en 97 cent. Het concern maakte niet bekend waarom het de winstverwachting verhoogde. Het aandeel steeg in de ochtendhandel op Wall Street met 2,5 procent.

De hogere reorganisatielast komt door een sneller dan verwachte doorvoering van een personeelsreductieprogramma. Meer werknemers dan verwacht gaan bovendien met vervroegd pensioen. In mei kondigde het concern aan dat 27.000 werknemers, oftewel 8 procent van het totaal, hun baan verliezen.

Het bedrijf probeert een periode van interne onrust achter zich te laten, na het vertrek van twee bestuursvoorzitters in één jaar tijd. Vanwege een afnemende vraag naar pc's verschuift de focus naar adviesdiensten aan grote bedrijven op het gebied van hardware en software. In deze markt heerst een felle concurrentiestrijd met partijen als Dell en IBM.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen