ANP29 nov '12 10:29

50.000 euro smartengeld voor Duitse amateur

DORTMUND (ANP) - Een zware overtreding op het voetbalveld maakte een einde aan de sportieve aspiraties van amateurvoetballer Michael S. maar kostte hem ook zijn baan. De voetballer die met gestrekt been tegen hem opknalde moet hem nu 50.000 euro smartengeld betalen, bepaalde een Duitse rechtbank.

In april 2010 kwam de speler in botsing met een tegenstander met vernietigende gevolgen voor zijn knie. Het slachtoffer verloor bijna zijn been. Een noodoperatie voorkwam dat het been geamputeerd moest worden. Tot 12 keer toe moest Michael vervolgens onder het mes. Hij spande een civiele zaak aan tegen de speler.

,,Natuurlijk ben ik opgelucht maar ik moet helaas volgend jaar nog twee keer aan de knie geopereerd worden'', reageerde het slachtoffer volgens de krant Bild. Volgens de Duitse voetbalbond heeft de uitspraak gevolgen voor het hele voetbal in Duitsland. ,,Maar het treft het amateurvoetbal in het bijzonder. De zeer zware overtredingen komen volgens onze inschatting vooral in de laagste speelregionen voor'', zegt vicepresident Karl Rothmund van de DFB.

Gerelateerde artikelen