ANP6 mei '12 16:36

Winst voor sc Heerenveen en Feyenoord

ANP
ANP

HEERENVEEN (ANP) - Verliezen, maar toch winnen. Dat deed sc Heerenveen zondag in de afsluitende thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De nederlaag van 2-3 deerde de Friese ploeg totaal niet. Dankzij een opmerkelijk hiaat in het play-offsysteem verzekerde sc Heerenveen zich ondanks het verlies van directe plaatsing voor de Europa League. Feyenoord daarentegen plaatste zich als nummer 2 knap voor de voorronde van de Champions League.

Hoewel sommige liefhebbers meteen voor een 'salonwedstrijd' vreesden, inclusief stilzwijgende afspraken over de uitslag, gingen beide ploegen in de eerste helft de strijd nog vol aan. Arbiter Björn Kuipers moest al binnen 13 minuten geel trekken voor Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Sven Kums (sc Heerenveen) om het nerveuze en rommelige duel in de hand te houden.

Doelman Kristoffer Nordfeldt was in de eerste helft de belangrijkste man bij de thuisploeg. De reservekeeper hield met name Ruben Schaken, opnieuw in het centrum van de aanval, een paar keer van scoren af. In de 25e minuut kreeg Viktor Elm de beste kans namens de thuisploeg. Hij schoot op de binnenkant van de paal.

,,Alles of niets''

Ook na de rust behield de wedstrijd aanvankelijk een open karakter. ,,Alles of niets'', riepen de fans van sc Heerenveen, in de wetenschap dat beide ploegen aan een gelijkspel niets hadden. Topschutter Bas Dost opende 10 minuten na de rust de score op aangeven van Kums (1-0). Vijf minuten later was het alweer gelijk door Otman Bakkal, die de laatste weken zeer trefzeker is voor Feyenoord (1-1).

Daarna geloofde sc Heerenveen het wel. De Rotterdammers kregen plotseling in het Friese strafschopgebied alle tijd en ruimte om op het doel van Nordfeldt te schieten. Invaller Elvis Manu miste eerst nog een droomkans, maar Sekou Cissé faalde kort daarna niet, 1-2. ,,We gaan Europa in'', zongen de Friese supporters met gevoel voor humor, waarna de fans van Feyenoord vrolijk inhaakten.

Na de fraaie treffer van Manu (1-3) bestond in het laatste kwartier geen enkele onzekerheid meer over de goede afloop van het curieuze duel voor beide ploegen. Al maakte invaller Rajiv van la Parra het 5 minuten voor tijd nog wel even ,,spannend'' (2-3).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen