ANP25 aug '12 16:37

Rutte haalt uit naar socialisme

ANP
ANP

ROTTERDAM (ANP) - VVD-leider Mark Rutte heeft zaterdag tijdens het verkiezingscongres van zijn partij in Rotterdam hard uitgehaald naar het socialisme. Hij noemde tijdens zijn toespraak geen partijen, maar in een toelichting achteraf had hij het over SP, PvdA en GroenLinks.

Sommige socialisten denken ten onrechte dat socialisme hetzelfde is als sociaal, zei Rutte. ,,Wat is er sociaal aan de rekening doorschuiven naar de toekomst?’’.

Volgens Rutte spelen de socialisten een ,,politiek piramidespel’’. De pijn komt dan misschien wat later, maar wel heviger, voorspelde de VVD-leider. Hij sprak van een boemerang die keihard terugkomt.

Joop den Uyl

De VVD-leider noemde als afschrikwekkend voorbeeld van socialistisch beleid het kabinet van PvdA-premier Joop den Uyl in de jaren '70. ,,Dat willen we liberalen nooit meer.''

Rutte waarschuwde de kiezers dat moeilijke maatregelen onvermijdelijk zijn. Wie daar bang voor is, moet niet op de VVD stemmen. Hij of zij kan dan beter bij vrijwel elke andere partij terecht.

Gerelateerde artikelen