ANP1 jan '12 21:34

Joey wint hoofdrol in Saturday Night Fever

HILVERSUM (ANP) - De hoofdrol in de nieuwe Nederlandse versie van de discomusical Saturday Night Fever wordt gespeeld door Joey Ferre (21). Hij won zondag de finale van de tv-show Sunday Night Fever, die live werd uitgezonden door RTL4.

Saturday Night Fever is de nieuwe musical van Joop van den Ende Theaterproducties en is vanaf februari in de 14 grootste theaters in Nederland te zien. De première is op 17 februari in Carré in Amsterdam.

Saturday Night Fever vertelt het verhaal van Tony Manero uit het arme Brooklyn, ieder weekend de koning van de dansvloer in de disco 2001 Odyssey. Hij ruilt zijn vaste danspartner Annette (een rol van Laurie Reijs) in om met de mooie Stephanie Mangano (Noortje Herlaar) de stap naar Manhattan te wagen.

Joey Ferre is geboren en getogen in Purmerend, is opgevoed door zijn Hollandse moeder en Spaanse vader. Van jongs af aan volgde hij musicallessen. Afgelopen zomer studeerde hij af aan de Frank Sanders Academie. Joey is momenteel te zien in het ensemble van de musical Zorro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen