ANP27 mrt '12 19:32

Goede hoop voor boekwinkels Selexyz

UTRECHT (AFN) - Bewindvoerder Jan Dingemans van de noodlijdende boekenketen Selexyz heeft goede hoop dat de boekwinkels overeind blijven. De salarissen van al het winkelpersoneel in de 15 vestigingen van Selexyz zijn dinsdag betaald.

Ook de leverantie van boeken is weer op gang gekomen, liet Dingemans weten. Maar voor de houdstermaatschappij Selexyz Boekhandels heeft hij dinsdag het faillissement aangevraagd.

Vorige week verleende de rechtbank in Utrecht al uitstel van betaling aan Selexyz Boekhandels en werd Dingemans tot bewindvoerder benoemd. Het was van meet af aan zijn doel de winkels buiten de surseance te houden. Met de bank heeft hij inmiddels overeenstemming bereikt over financiering voor de korte termijn.

Vertrouwen

,,Zowel ABN Amro als het Centraal Boekhuis heeft vandaag zijn vertrouwen in de goede afloop voor de winkels uitgesproken'', aldus Dingemans. ,,Wij zijn nu met man en macht met enkele partijen in onderhandeling om continuïteit voor de winkels te realiseren.'' Hij praat over samenwerking met tweedehandsboekhandel De Slegte, maar er zijn nóg twee partijen die belangstelling hebben. Uiterlijk dit weekeinde moet er uitsluitsel komen.

Selexyz Boekhandels, waarvoor nu faillissement is aangevraagd, is de houdstermaatschappij van de keten boekwinkels. Daartoe behoren bekende zaken als Scheltema in Amsterdam, Donner in Rotterdam en Broese in Utrecht. ,,Stuk voor stuk magnifieke winkels die door veel mensen als cultureel erfgoed worden beschouwd'', aldus Dingemans. Ook een internetwinkel maakt deel uit van het bedrijf .

Selexyz zucht onder een schuld van 15 tot 18 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen