ANP28 apr '12 10:51Aangepast op 28 apr '12 15:29

Ruim 95 tips na moord op juwelier Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij de politie zijn tot nu toe ruim 95 tips binnengekomen na de gewelddadige overval op een juwelierszaak aan de Beeklaan in Den Haag. De gouden tip zit daar nog niet bij. De politie heeft twee keer zoveel rechercheurs op de zaak gezet om alle tips na te trekken. Ruim 40 rechercheurs zijn er nu druk mee, zei een politiewoordvoerder zaterdag.

De 47-jarige eigenaar van de juwelierszaak werd woensdag neergeschoten en bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Zaterdagmiddag heeft de politie 500 flyers in de buurt van de Beeklaan uitgedeeld. Ze gaat er 500 folders bij laten drukken, aldus de zegsman. Ook worden er billboards neergezet. ,,We doen er alles aan om de daders op te sporen'', zei een politiewoordvoerster.

Filmpje

Met het vrijgeven van de foto's en de beelden hoopt het rechercheteam meer informatie te krijgen over de identiteit en verblijfplaats van de twee verdachten. Op de bewakingsbeelden die via internet zijn verspreid en vrijdagavond deels ook op televisie zijn uitgezonden, is te zien hoe de twee overvallers rustig binnenkomen en eerst wat sieraden bekijken die op de toonbank staan. Even later hebben ze allebei een pistool in de hand waarmee ze de juwelier onder schot houden. Het neerschieten van het slachtoffer is uit het verspreide filmpje gehouden.

De hoofdofficier van justitie in Den Haag heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders. Een vrouw die zo geraakt is door het drama, heeft daarnaast nog eens 5000 euro toegezegd voor de gouden tip.

Gerelateerde artikelen