ANP26 dec '12 10:48Aangepast op 26 dec '12 11:05

'Naar Frankrijk als Beneliga uitblijft'

LUIK (ANP) - De voorzitter van Standard Luik, Roland Duchâtelet, eist er dat op korte termijn een gecombineerde competitie met Belgische en Nederlandse voetbalclubs (Beneliga) komt, anders dreigt hij met Standard te gaan voetballen in Frankrijk.

,,Er zijn vijf grote Europese competities, mogelijk zes als Rusland zo blijft vooruitgaan'', zegt de preses woensdag in de Belgische media. ,,De overige competities, waaronder de Belgische, zijn gedoemd om te verdwijnen. We hebben een existentieel probleem, dat niet erkennen is gewoon dom".

De beste Belgische clubs kunnen volgens Duchâtelet gered worden door de Beneliga. Hij weet ook al hoe die kan worden opgestart: na een 'kwalificatieseizoen' komen er 20 clubs in de Beneliga, acht Belgische en twaalf Nederlandse, gebaseerd op het aantal inwoners in beide landen.

,,Michel Verschueren (oud-manager Anderlecht) had vele jaren geleden al het idee voor de Beneliga. Deze competitie afwijzen zou de slechtst mogelijke actie zijn. Anderlecht, Club Brugge, Ajax en PSV zijn al akkoord", stelt Duchâtelet. ,,Als dit project niet doorgaat, dan zal Standard vragen om in de Franse Ligue 1 te mogen spelen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen