ANP12 aug '12 14:37

Feyenoord trapt af met winst op FC Utrecht

ANP PROSHOTS
ANP PROSHOTS

UTRECHT (ANP) - Feyenoord is het seizoen begonnen met een solide overwinning op FC Utrecht. Zonder groots te voetballen gaf de Rotterdamse club weinig weg in het niet al te boeiende duel. Sekou Cissé besliste de wedstrijd 6 minuten voor rust. Hij kopte een voorzet van Ruben Schaken snoeihard achter doelman Robbin Ruiter: 0-1.

Beide ploegen begonnen voorzichtig in de zonovergoten Galgenwaard. Feyenoord trok weliswaar vanaf de aftrap het initiatief naar zich toe, maar de verdediging van FC Utrecht had geen enkele moeite de aanvalsacties tijdig te ontrafelen. Dat kwam ook omdat het Rotterdamse middenveld, met de actieve Ruud Vormer, er niet in slaagde spits Guyon Fernandez te bereiken.

Spelend vanuit een gesloten defensie loerde FC Utrecht op snelle uitbraken via de behendige Edouard Duplan en de fysiek sterke Jacob Mulenga. Dat resulteerde in een drietal mogelijkheden voor Nana Asare. Eerst kopte hij over en even later vloog een schot van de Utrechtse middenvelder eveneens over het doel. Bij zijn derde doelpoging stond doelman Erwin Mulder op zijn post.

Weinig aanvallend

Feyenoord stelde daar aanvallend te weinig tegenover. Verder dan een afstandsschot van verdediger Daryl Janmaat kwam de ploeg aanvankelijk niet. Kort voor rust kwam Feyenoord tóch op voorsprong. Nadat Lex Immers alleen voor doelman Robbin Ruiter had gefaald, kopte Cissé hard binnen: 0-1

Meteen na rust verzuimde Feyenoord de wedstrijd op slot te gooien. Centrale verdediger Mike van der Hoorn verspeelde de bal knullig aan Immers, die vervolgens wel Ruiter omspeelde, maar zijn te zachte inzet kon nog net door dezelfde Van der Hoorn van de doellijn worden weggetrapt. In de slotfase speelde FC Utrecht alles of niets. Trainer Jan Wouters offerde Van der Hoorn op en posteerde met Leon de Kogel een extra aanvaller binnen de lijnen. Meer dan wat spannende momenten leverde die ingreep niet op. Feyenoord trok de winst geroutineerd over de eindstreep. Schaken miste in blessuretijd nog een grote kans op de 2-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen