ANP28 nov '12 16:03

Nadal verrassingsact op feestje Krajicek

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

ROTTERDAM (ANP) - De Spaanse toptennisser Rafael Nadal heeft woensdag het feestje van de Richard Krajicek Foundation opgevrolijkt. De voormalige nummer 1 van de wereld had in zijn drukke trainingsprogramma een paar uurtjes vrij genomen om naar Rotterdam te komen. In de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek opende Nadal samen met Krajicek de 100e 'playground' van de foundation, die eerder dit jaar al haar 15-jarig bestaan vierde.

De 26-jarige Spanjaard speelde op het sportveld, waar behalve tennis ook basketbal en voetbal kan worden gespeeld, nog een potje tennis. Nadal nam het samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb op tegen Krajicek en een Rotterdamse scholier. Daarna pakte de tennisser weer het vliegtuig terug naar Spanje.

Het tennispotje dat Nadal speelde was puur voor de lol, maar in de toekomst wil de Spanjaard graag nog eens op topniveau spelen in de havenstad. Hij hapte gretig toe toen hem werd gevraagd of hij nog eens deelneemt aan het ABN Amro World Tennis Tournament. ,,Ik denk niet komend jaar, maar hopelijk in de toekomst'', zei Nadal tijdens een feestje van de Richard Krajicek Foundation.

Krajicek haalde Nadal als toernooidirecteur van het World Tennis Tournament in 2008 en 2009 al naar het Rotterdamse sportpaleis Ahoy. In 2006 en 2010 moest hij zich vanwege fysieke problemen afmelden.

Gerelateerde artikelen