ANP9 feb '12 07:27

ING voelt crisis

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft in het afgelopen kwartaal duidelijk de gevolgen van de schuldencrisis en van scherpere regels voor verzekeraars in de Verenigde Staten gevoeld. Ondanks een forse winstgroei zetten die ontwikkelingen de resultaten onder druk, zo bleek donderdag uit de cijfers van het financiële concern.

ING boekte in het vierde kwartaal van 2011 een nettowinst van 1,19 miljard euro. Een jaar eerder bleef boven de streep slechts 130 miljoen euro over. Het onderliggende nettoresultaat verslechterde echter tot een verlies van 516 miljoen euro, tegen een winst van 252 miljoen euro een jaar eerder.

Afschrijvingen op Griekse obligaties drongen de onderliggende winst van de bank terug tot 793 miljoen euro. Dat was bijna de helft minder dan in de laatste 3 maanden van 2010. De verzekeringsactiviteiten boekten een negatief resultaat van 1,35 miljard euro, tegen een min van 873 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2010. Die teruggang kwam vooral door strengere regels in de Verenigde Staten en verliezen op constructies om de kapitaalbasis te beschermen.

Gerelateerde artikelen