ANP24 nov '12 07:32

Acteur 'J.R. Ewing' uit Dallas overleden

EPA
EPA

DALLAS (ANP) - Acteur Larry Hagman is vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Dallas. Dat melden lokale media. Hagman werd wereldberoemd als de manipulatieve, egocentrische oliebaron J.R. Ewing die hij in de jaren '80 speelde in de soapserie Dallas. De acteur leed al enige tijd aan kanker.

Volgens een woordvoerder van de familie heeft hij zijn laatste dag doorgebracht met familie en naaste vrienden. Hagman acteerde sinds begin jaren '50 en speelde in theaters op Broadway en West End. In de jaren '60 en '70 was hij te zien in talloze tv-series.

Maar de Texaan brak pas echt door toen het succes van soapserie Dallas onwaarschijnlijke proporties aannam. De vraag 'wie heeft J.R. neergeschoten?' na de cliffhanger van het tweede seizoen hield tv-kijkers over de hele wereld maandenlang bezig.

Hij was uiteindelijk de enige acteur die in alle 357 afleveringen van de serie speelde. Het succes van Dallas overtrof Hagman nooit meer, al verscheen hij onlangs wel nog in Desperate Housewives, als nieuwe echtgenoot van de moeder van Lynette Scavo. Recent keerde hij ook nog terug als J.R. in een doorstart van Dallas.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen