ANP21 nov '12 09:30

'Randstad duidelijk voorzichtiger'

AMSTERDAM (AFN) - Randstad is duidelijk voorzichtiger geworden over de marktomstandigheden. Daardoor stelt de uitzender nu realistischer doelen dan voorheen. Dat stelden analisten van Rabobank en KBC woensdag.

Het uitzendconcern liet eerder op de dag weten het dividendbeleid vanaf volgend jaar aan te passen aan de moeilijke marktomstandigheden. Die dwingen het bedrijf de oorspronkelijke winstdoelstellingen los te laten. Het bedrijf mikt nu op termijn op een winstmarge van 5 tot 6 procent. Eerder gold die bandbreedte als de gemiddelde marge die Randstad dacht te kunnen halen in één economische cyclus.

Het dividend komt vanaf volgend jaar uit op 40 procent van de aangepaste winst per aandeel. Daarvan zal een deel in aandelen worden uitgekeerd. Randstad mikt momenteel op een uitbetaling van minimaal 1,25 euro per aandeel als die beloning overeenkomt met 30 tot 60 procent van de aangepaste winst per aandeel.

Realistische doelen

Het nieuwe margedoel is volgens KBC realistisch, aangezien de marge de afgelopen 5 jaar lager dan 5 procent is geweest. Randstad heeft verder de doelstelling van een minimale marge van 4 procent in slechte tijden laten varen. Ook dat is geen verrassing, aldus KBC. ,,In de laatste 3 jaar hebben ze de 4 procent ook niet bereikt.''

KBC noemde de berichten van Randstad geen goed nieuws. De bank waardeert het echter wel dat de uitzender nu meer realistische doelen nastreeft. KBC verlaagde zijn advies voor het aandeel KBC naar hold, met een koersdoel van 26 euro.

Randstad gaf verder aan dat de omzet in Europa in oktober verder is gedaald. Dit beeld voldeed volgens Rabo aan de verwachtingen, gezien de uitspraken bij de presentatie van de resultaten van het derde kwartaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen