ANP1 dec '12 17:57Aangepast op 1 dec '12 18:18

Geen akkoord bonden en KLM

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Er is nog geen akkoord tussen drie vakbonden en KLM over een nieuwe CAO. Dat liet een woordvoerder van het onderdeel van Air France-KLM zaterdag weten. Dit weekend zaten vertegenwoordigers om tafel om tot een akkoord te komen, maar het overleg is opgeschort.

Er is volgens FNV-bestuurder Jan van den Brink een onderhandelingsresultaat tussen KLM en de bonden voor het cabine- en grondpersoneel, maar niet met de bond voor het cockpitpersoneel, oftewel de vliegers. Omdat de afspraak echter was dat er een gezamenlijk akkoord moest komen, zijn er geen concrete afspraken. Vooral de duur van de CAO en de nullijn van de salarissen zijn hete hangijzers.

Van den Brink laat weten dat de bonden voor het cabine- en grondpersoneel nu even pas op de plaats maken. ,,We zouden alleen de nullijn op de salarissen accepteren als er harde afspraken kwamen over werkgelegenheid.'' Ook zou zijn afgesproken dat het personeel meeprofiteert als het tijdens de looptijd van de CAO beter gaat met het bedrijf. ,,Maar we leggen nog niets voor aan de leden, en wachten tot ook de bonden voor de piloten eruit zijn.''

Komende week en eventueel de periode daarna gaat het overleg verder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen