ANP29 mrt '12 15:05

`Wall Street begint met verlies'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen donderdag lager openen. Beleggers grijpen de bezorgdheid over de wereldeconomie aan om winst te nemen. De cijfers over de Amerikaanse banenmarkt en de economie, die voorbeurs bekend werden gemaakt, verschaffen daarbij geen nieuwe brandstof om de opmars te hervatten.

In de Verenigde Staten is het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen uitgekomen op 359.000. Het aantal aanvragen is lager dan in de week daarvoor, toen een flink naar boven bijgesteld aantal van 364.000 uitkeringsaanvragen werd ingediend. Eerder werden voor die week 348.000 aanvragen gemeld.

Ook bleek dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van 2011 met 3 procent is gegroeid. Het groeicijfer was conform verwachting en onveranderd ten opzichte van een eerdere schatting.

Best Buy

Het aandeel Best Buy klimt ruim 3 procent in de voorbeurshandel. De Amerikaanse elektronicaketen maakte voorbeurs beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Best Buy kondigde ook aan 50 winkels in de VS te sluiten en 400 banen te schrappen.

Het aandeel Illumina zal naar verwachting in de belangstelling staan. Het Zwitserse farmacieconcern Roche heeft zijn bod op het Amerikaanse DNA-bedrijf verhoogd naar 51 dollar per aandeel. Roche maakte op 27 januari een bod van 44,50 dollar per aandeel bekend. Het bestuur van Illumina bestempelde dat bod als te laag.

De openingsindicatoren wijzen op een verlies van 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street eindigde woensdag voor de tweede dag op rij met verlies. De mineurstemming werd ingegeven door een tegenvallend aantal orders voor duurzame goederen. De Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent lager op 13.126,21 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen