ANP16 dec '12 08:59Aangepast op 16 dec '12 09:38

Kato blijft Ronald Mulder en Smeekens voor

HARBIN (ANP) - De Japanner Joji Kato heeft zondag een Nederlandse overwinning op de 500 meter voorkomen. De Aziatische schaatser slaagde er tijdens de wereldbekerwedstrijd in Harbin als enige in om een 34'er te klokken (34,94) en verwees daarmee Ronald Mulder en Jan Smeekens naar de tweede en derde plaats. Ronald Mulder schaatste zijn beste 500 meter van het seizoen en kreeg het zilver omgehangen: 35,21. Smeekens ging bijna onderuit in de laatste binnenbocht, maar werd toch derde (35,27).

Beide schaatsers van Team BrandLoyalty reageerden opgelucht na hun race. Voor Ronald Mulder was het zijn eerste podiumplek bij een World Cup-wedstrijd dit seizoen, terwijl zijn Sallandse teamgenoot blij was dat hij een val had kunnen voorkomen en vervolgens zelfs zijn vijfde medaille in zeswereldbekerwedstrijdenhad gepakt. Smeekens, die zaterdag het goud veroverde, consolideerde daarmee zijn leidende positie in het World Cup-klassement.

Michel Mulder kwam in een direct duel tekort tegen Smeekens en vond zijn naam terug op de achtste plaats: 35,51. Hein Otterspeer (13e) en Kjeld Nuis (18e) eindigden buiten de top-10.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen