ANP20 nov '12 20:11

Barcelona na zege op Spartak door in CL

EPA
EPA

MOSKOU (ANP) - FC Barcelona heeft zich dinsdag geplaatst voor de laatste 16 in de Champions League. De Catalaanse titelkandidaat rekende in Moskou eenvoudig af met Spartak (3-0) en is daardoor zeker van minimaal de tweede plaats in groep G.

De topploeg van trainer Tito Vilanova hoefde zich in het ijskoude Loezjniki-stadion, de temperatuur lag rond het vriespunt, niet bovenmatig in te spannen. De Spaanse coach had na het verlies tegen Celtic (2-1) van twee weken terug een volwaardig basiselftal opgesteld om niets aan het toeval over te laten. Het niet eens fantastisch spelende Barcelona trof in Spartak een ploeg die graag wilde aanvallen en zich lang niet zo terugtrok als de Schotse formatie. De Russen creëerden zelfs een flink aantal kansen, maar sprongen daar niet bepaald koelbloedig mee om. Achterin werd echter ook het nodige weggegeven.

Al in de eerste helft profiteerde Barça optimaal van die ruimte. Na een kwartier knalde Dani Alves een afgeslagen bal achter de Oekraïense doelman Andrij Dikan, waarna Lionel Messi nog voor rust twee keer doel trof. Hij scoorde eerst met een stuiterbal, bij zijn tweede omspeelde hij Dikan en schoof hij de bal in het lege doel. Voor de Argentijnse dribbelaar betekende die doelpunten nummer 79 en 80 van dit kalenderjaar. Messi jaagt daardoor onverminderd verder op het record van de Duitser Gerd Müller, die er in 1972 85 maakte.

Europa League

De goals van de kleine Argentijn kwamen het spektakel in de tweede helft niet bepaald ten goede. De Russen, waar Demy de Zeeuw 90 minuten lang op de bank bleef, zagen in dat er niet veel meer te halen viel. Ook Barcelona spande zich, ook met het oog op de lastige uitwedstrijd in de competitie tegen Levante van zondag, niet echt meer in om het doelsaldo nog wat op te vijzelen.

Spartak is door het verlies uitgeschakeld in de Champions League en moet zelfs vrezen dat de Europa League niet meer haalbaar is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen