ANP8 aug '12 16:56Aangepast op 8 aug '12 18:36

Ralph Lauren geeft omzetwaarschuwing

NEW YORK (AFN) - Kledingconcern Ralph Lauren verwacht dat de omzet in het lopende kwartaal zal dalen, zo maakte het woensdag bekend. Het bedrijf, bekend van zowel luxeproducten als betaalbare merken zoals Club Monaco, heeft last van afnemende verkopen in China en het stoppen van zijn exclusieve kledinglijn American Living eerder dit jaar.

Het concern rekent erop dat de omzet met enkele percentages zal afnemen in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar, dat op 1 juli begonnen is. Het is het tweede kwartaal op rij dat Ralph Lauren waarschuwt voor een verslechtering van de markt.

De afnemende verkopen in China worden veroorzaakt door het sluiten van winkels die worden geleid door lokale partners. Deze winkels worden in de toekomst vervangen door winkels aangestuurd door het bedrijf zelf en gevestigd op geschiktere lokaties. In de tussentijd heeft Ralph Lauren minder verkooppunten in China.

Beperkte bekendheid

Ook in Europa heeft het concern last van de beperkte bekendheid bij de Chinezen. Bij veel luxe merken zoals Prada en Louis Vuitton compenseren Chinese toeristen die Europa bezoeken voor de afnemende lokale vraag. Bij Ralph Lauren zijn Chinese bezoekers slechts goed voor 2 procent van de Europese verkopen, terwijl dat percentage bij concurrenten soms zelfs op 40 procent ligt.

In Europa daalden in het eerste kwartaal de verkopen vanuit groothandels met dubbele cijfers. Dit werd gecompenseerd door sterke cijfers in Noord-Amerika. De omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 4,4 procent tot 1,6 miljard dollar. De nettowinst groeide met 5 procent tot 193 miljoen dollar.

Het aandeel daalde met 2,5 procent in de ochtendhandel op Wall Street.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen