ANP4 mei '12 08:45

Fabriek in Nijkerk in de as gelegd

NIJKERK (ANP) - Van de kunststoffenfabriek in Nijkerk waar donderdagavond een grote brand uitbrak, is weinig meer over. De brandweer is de hele nacht bezig geweest om na te blussen. Die klus was vrijdagochtend rond 06.00 uur geklaard.

Dat heeft een woordvoerster van de brandweer gezegd. In de fabriek aan de Gezellenstraat, op een industrieterrein langs de snelweg A28, waren geen mensen toen de brand ontstond. Wel is een omstander met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Door de forse rookontwikkeling, die tot ver in Flevoland was te zien, werd de snelweg tussen Hoevelaken en Harderwijk donderdagavond een tijd in beide richtingen afgesloten.

In de rook zaten geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen, zo is volgens de brandweer uit diverse metingen gebleken. Toch kregen omwonenden het advies ramen en deuren dicht te houden.

Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade is nog niets bekend. Het was moeilijk het vuur onder controle te krijgen, omdat brandweerlieden het pand niet in konden. De fabriek is volgens de woordvoerster helemaal verloren gegaan. De brandweer wist wel te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden. Bij de brand zijn ruim 100 hulpverleners ingezet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen