ANP13 aug '12 18:12Aangepast op 13 aug '12 18:34

Grote stroomstoring treft Brabant

Spoorboom (archiefbeeld). ANP
Spoorboom (archiefbeeld). ANP

ROOSENDAAL (ANP) - Een groot deel van de provincie Noord-Brabant is maandagmiddag getroffen door een stroomstoring. Dat lieten woordvoerders van energiebedrijf Exenis en netbeheerder TenneT weten.

De storing ontstond door een spanningsdip in een zogenoemd onderstation in de buurt van Roosendaal. Dat station maakt deel uit van het landelijk netwerk van TenneT. Daardoor zaten duizenden huishoudens in de omgeving 24 minuten zonder stroom. Rond 16.45 uur hadden zij weer stroom.

In andere delen van Brabant en ook Zeeland was de spanningsdip te merken, maar daar duurde de verstoring veel minder lang. Als een bedrijf of instelling echter een gevoelige installatie heeft, kan die uitvallen door zo'n dip. Zo'n installatie moet dan weer opgestart worden. Onder meer ProRail heeft daarmee te maken. TenneT helpt getroffen klanten om weer op te starten. Daar is men maandagavond nog mee bezig.

Door de storing zijn in de provincie Zeeland alle spoorbomen dicht. Bij de raffinaderij van Shell in Moerdijk besloot men om uit voorzorg af te fakkelen. De oorzaak van de storing is nog niet duidelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen