ANP2 mei '12 07:48Aangepast op 2 mei '12 08:36

'Hogere opening AEX'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs zal woensdag naar verwachting hoger openen. De andere Europese beurzen zullen ook overwegend met winsten beginnen in navolging van de positieve stemming in Azië en New York.

De beurzen op het Europese vasteland hielden de deuren dinsdag gesloten vanwege de viering van de Dag van de Arbeid. Alleen op de beurs in Londen werd dinsdag gehandeld. De FTSE-index sloot met een winst van 1,3 procent.

In Amsterdam bracht TNT Express woensdag voorbeurs de kwartaalcijfers naar buiten. De pakketbezorger boekte in het eerste kwartaal een operationele winst van 37 miljoen euro, tegen een verlies van 79 miljoen euro een jaar eerder. Aangezien de overname van TNT door het Amerikaanse UPS nagenoeg is beklonken, zullen de cijfers waarschijnlijk weinig koersreactie teweegbrengen.

Boskalis

Baggeraar Boskalis liet weten drie orders in de wacht te hebben gesleept die een gezamenlijke waarde hebben van circa 110 miljoen euro. De grootste klus, ter waarde van 70 miljoen euro, behelst de gedeeltelijke aanleg van het windmolenpark 'West of Duddon Sands' in de Ierse Zee.

In het Verre Oosten lieten de beurzen woensdag winsten zien. De stemming werd gesteund door hogere slotstanden in New York en bemoedigende cijfers over de Chinese en Amerikaanse industrie. In Tokio slootdeNikkei 0,3 procent hoger.

Industrie

Een goed ontvangen cijfer over de activiteit van de industrie in de Verenigde Staten in april stuwde dinsdag al de koersen op Wall Street. De angst onder beleggers dat de economie van de VS gaat afzwakken nam daardoor af.

De Dow-Jonesindex klom 0,5 procent tot 13279,32 punten en sloot daarmee op de hoogste stand sinds eind 2007. De S&P 500-index kreeg er 0,6 procent bij tot 1405,82 punten en technologiebeurs Nasdaq eindigde 0,1 procent hoger.

De euro was woensdag voorbeurs 1,3217 dollar waard, nagenoeg evenveel als bij het sluiten van de beurs in Londen op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 105,85 dollar per vat enBrentoliezakte 0,2 procent tot 119,48 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen