ANP23 aug '12 16:43

Samenvattingen voetbal blijven bij NOS

ANP
ANP

HILVERSUM (ANP) - Voetballiefhebbers kunnen ook volgend seizoen zondagavond 'met het bord op schoot' naar de voetbalsamenvattingen van de NOS kijken. De omroep heeft het contract met Eredivisie Media & Marketing (EMM), die de uitzendrechten beheert, met een jaar verlengd. Dat meldden beide partijen donderdag.

Begin deze maand werd bekend dat mediamagnaat Rupert Murdoch een meerderheidsbelang koopt in de live-uitzendrechten van eredivisievoetbal. De vraag rees toen wat er zou gebeuren met de samenvattingen, die traditiegetrouw op zondagavond te zien zijn bij NOS Studio Sport.

De NOS heeft nu de garantie gekregen in ieder geval tot en met 2014 de samenvattingen van het eredivisievoetbal te mogen uitzenden. Hetzelfde geldt voor de liveverslaggeving op de radio in het programma NOS Langs de Lijn.

Alex Tielbeke, directeur EMM, liet weten zich de komende periode te beraden op de toekomst. De onzekerheid over de ontwikkeling van de waarde van de uitzendrechten maakt dat het voor de voetbalclubs niet het juiste moment is om zich voor langere tijd vast te leggen, aldus EMM.

Gerelateerde artikelen