ANP6 aug '12 19:39

Ook Amerikaanse beurzen zetten stijging voort

NEW YORK (ANP) - Optimisme over de aanpak van de eurocrisis in Europa stuwde de Amerikaanse aandelenbeurzen maandag op tot de hoogte niveaus in 3 maanden tijd. Ook de redding van het door een computerstoring in moeilijkheden geraakte handelshuis Knight Capital door een groep investeerders zorgde voor opluchting.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel 0,6 procent hoger op 13.179,84 punten. De breder samengestelde S&P 500 klom eveneens 0,6 procent tot 1399,21 punten, en benaderde daarmee de psychologisch belangrijke grens van 1400 punten. De techhnologiegraadmeter Nasdaq steeg 1 procent tot 2998,76 punten.

De aandelenkoersen in New York gingen over een breed front omhoog. Technologiebedrijven als Cisco Systems en Hewlett-Packard, waren bovenin de Dow terug te vinden met koerswinsten boven de 2 procent, maar ook grote industriële ondernemingen als Caterpillar en Alcoa en financiële waarden als Bank of America.

Best Buy behoorde tot de hoogvliegers in de S&P 500 met een koerswinst van 11 procent. Oprichter en oud-topman Richard Schulze liet maandag weten dat hij de in zwaar weer verkerende elektronicaketen van de beurs wil halen. Hij heeft een bod in gedachten dat het bedrijf waardeert op ruim 8 miljard dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen