ANP26 dec '12 12:22Aangepast op 26 dec '12 19:16

Mursi ondertekent nieuwe Egyptische grondwet

CAÏRO (ANP) - De Egyptische president Mohamed Mursi heeft woensdag de nieuwe grondwet ondertekend. Hij deed dat nadat dinsdag bekend werd dat 64 procent van de Egyptenaren in een referendum voor de nieuwe grondwet had gekozen.

De nieuwe constitutie zorgde de afgelopen weken voor felle demonstraties van de oppositie. Die vindt onder andere dat de opstellers van de wet, een commissie gedomineerd door de Moslim Broederschap, te gehaast te werk zijn gegaan.

Mursi zei woensdag in een televisietoespraak dat hij alle belangrijke politieke krachten wil verenigen in een gesprek over nationale eenheid en dat hij alles zal doen om de economie op een hoger plan te brengen. Zo nodig zal hij veranderingen aanbrengen in zijn kabinet.

Totaal transparant

Hij feliciteerde het Egyptische volk omdat het de nieuwe grondwet had onderschreven, zo meldde de BBC. Volgens de president had het volk ,,uit eigen wil'' voor de nieuwe constitutie gekozen in een referendum dat ,,totaal transparant'' was.

De tegenstanders van de wet vinden deze te islamistisch en een verraad van de revolutie die zorgde voor de val van dictator Hosni Mubarak.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen