ANP11 aug '12 18:16Aangepast op 11 aug '12 18:34

Italiaanse prijsvechter dreigt om te vallen

ROME (AFN) - De luchtvaartautoriteiten in Italië hebben zaterdag noodmaatregelen getroffen om passagiers te helpen die dreigen te stranden door een mogelijk faillissement van luchtvaartmaatschappij Windjet.

De prijsvechter dreigt zijn exploitatievergunning vanaf maandag krijt te raken. Dat kan voor 300.000 passagiers die tot en met oktober vluchten hebben geboekt bij de op Sicilië gevestigde maatschappij gevolgen hebben, aldus luchtvaartautoriteit ENAC.

De autoriteiten hebben een crisisteam opgezet dat probeert andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Alitalia, Meridiana en Blu Panorama, de vluchten van Windjet te laten overnemen.

Alitalia

Sinds vrijdag kampt Windjet met annuleringen en vertragingen nadat overnamegesprekken met Alitalia waren afgebroken. Alitalia liep uit de onderhandelingen weg toen Windjet-baas Stefano Rantuccio de luchtvaartonderneming ervan beschuldigde schadelijke voorwaarden te willen opleggen aan zijn bedrijf.

Alitalia zei van zijn kant dat Windjet duidelijk niet van plan was een voorlopige overeenkomst te respecteren die erop was gericht de prijsvechter van de ondergang te redden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen