ANP19 aug '12 23:29Aangepast op 19 aug '12 23:52

Paris Saint-Germain wint weer niet

AJACCIO (ANP) - Paris Saint-Germain wacht nog op zijn eerste overwinning in de Franse competitie. De voetbalclub uit de hoofdstad, waar de geldboom tot in de hemel groeit, kwam zondagavond op Corsica tegen AC Ajaccio niet verder dan een teleurstellende 0-0.

Het was het tweede gelijke spel van PSG, dat zijn Zweedse vedette Zlatan Ibrahimovic miste door een blessure. Ezequiel Lavezzi, een andere dure aanwinst, vond de oplossing ook niet. Dat frustreerde de Argentijnse spits kennelijk dermate dat hij na een uur Benjamin André een schop gaf en rood kreeg.

Na twee ronden zijn nog vier clubs zonder puntenverlies: Olympique Lyon, promovendus Bastia, Olympique Marseille en Giriondins Bordeaux. De laatste had aan een treffer van Ludovic Obraniak genoeg voor de winst op Stade Rennes. OM versloeg Sochaux met 2-0 dankzij André-Pierre Gignac en Rod Fanni.

Lyon

Lyon kwam zaterdagavond op eigen veld tegen Troyes weliswaar met 0-1 achter, maar won uiteindelijk met 4-1. Nadat Bafetimbi Gomis het evenwicht had hersteld, stelden oud-Feyenoorder Michel Bastos, Lisandro Lopez en wederom Gomis orde op zaken.

De zege van Bastia op het eveneens gepromoveerde Stade Reims kwam pas laat tot stand. De gasten hadden al na 6 minuten de leiding genomen via Nicolas Fauvergue. Een rake strafschop van Anthony Modeste bracht het duel na ruim een uur in evenwicht. Reims speelde op dat moment al met tien man en in de slotfase zelfs met negen na twee rode kaarten. Ver in blessuretijd viel de beslissing. De Braziliaan Ilan schoot raak vanaf de penaltystip.

Montpellier ging verrassend onderuit bij Lorient. De Argentijn Emanuel Herrara had de titelverdediger nog wel op voorsprong gezet, maar doelpunten van Alain Traoré en Jeremie Aliadière, beide in de extra tijd, brachten de zege alsnog bij de Bretonnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen