ANP11 dec '12 06:39Aangepast op 11 dec '12 11:45

'Financial Times is niet te koop'

NEW YORK (AFN) - De Britse zakenkrant Financial Times is niet te koop. Dat heeft het moederbedrijf mediagroep Pearson dinsdag laten weten.

Het concern reageerde op speculaties in de media over de verkoop van de krant. De New York Times schreef dinsdag dat Michael Bloomberg, de burgemeester van New York, overweegt een bod te doen op de Financial Times Group, waar de zakenkrant deel van uitmaakt.

,,Pearson is geen verkoopprocedure begonnen voor de Financial Times en heeft ook niet het plan om dat te doen", zei een vertegenwoordiger van het concern. Er werd sinds een paar maanden gesproken over mogelijke verkoop van de beroemde Britse krant, omdat Pearson de onderwijstak van het concern belangrijker vindt. De waarde van de Financial Times Group wordt geschat op circa 1,2 miljard dollar (ruim 926 miljoen euro).

Het bedrijf van Bloomberg, Bloomberg LP, behaalde in 2011 een omzet van bijna 7,6 miljard dollar. Binnen Bloomberg LP zou volgens de New York Times niet iedereen even enthousiast zijn over de mogelijke aankoop van een krant. Een deel van het bedrijf zou liever investeren in een digitaal bedrijf, zoals LinkedIn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen