ANP25 dec '12 00:07

RVD betreurt uitlekken kersttoespraak Beatrix

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) betreurt het uitlekken van de kersttoespraak van koningin Beatrix. Dat meldde een woordvoerder maandag.

Volgens de RVD stond de toespraak ,,op stand-by'' op de website rijksoverheid.video.nl. ,,Het bestand was voorzien van een numerieke code, niet alleen een jaartal zoals door sommigen is beweerd'', aldus de RVD. ,,Die code is door derden ontdekt en wij betreuren dat ten zeerste''.

Volgens de RVD is de code vermoedelijk ontdekt door te proberen. De dienst gaat ,,een diepgaand onderzoek'' doen naar hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen.

Volgens de RVD is het uitlekken van de toespraak niet helemaal vergelijkbaar met het uitlekken van de Miljoenennota in 2011. Toen wist een journalist op eenvoudige wijze bij de Miljoenennota te komen. ,,Vorig jaar was de naam van de site miljoenennota.prinsjesdag2010.nl. Ik heb dat 2010 weggehaald en er 2011 van gemaakt'', verklaarde Bram Talman destijds. Volgens de RVD was het deze keer niet mogelijk dezelfde truc toe te passen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen