ANP9 aug '12 08:41Aangepast op 9 aug '12 10:59

Crisis drukt op resultaat Deutsche Telekom

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Telekom heeft in het tweede kwartaal in Europa last gehad van de economische crisis. Dat zorgde voor druk op de omzet en het resultaat, aldus het telecomconcern donderdag.

In de Verenigde Staten, waar de eigenaar van T-Mobile actief is met T-Mobile USA, verbeterden de prestaties juist. De verkoop van T-Mobile USA aan branchegenoot AT&T ging vorig jaar op het laatste moment niet door. Daarop beloofde Deutsche Telekom de komende jaren zeker 4 miljard dollar in de Amerikaanse activiteiten te investeren.

Deutsche Telekom zei donderdag dat de omzet het afgelopen kwartaal met 0,7 procent is gedaald, tot 14,4 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 614 miljoen euro. Dat is een stijging met ruim 75 procent, maar het resultaat werd een jaar geleden sterk beïnvloed door eenmalige factoren.

Roaming

De omzet van T-Mobile Nederland daalde met 3,9 procent naar 419 miljoen euro. Dit kwam vooral doordat het bedrijf van de overheid lagere tarieven moet rekenen voor het aanbieden van zijn netwerk aan klanten van andere bedrijven (roaming).

Het bedrijf verloor ongeveer 2 procent van zijn klanten in vergelijking met het tweede kwartaal van 2011. Vooral prepaidbellers verlieten het bedrijf. Het aantal abonnees steeg met 7 procent.

Snijden

T-Mobile gaf donderdag aan te starten met de uitrol van de nieuwste technologie voor mobiele netwerken (LTE) in Nederland. KPN maakte eind juli bekend daar ook dit jaar nog op grote schaal mee aan de slag te gaan.

Deutsche Telekom bleef bij zijn dividendplannen. Waar eerder KPN en Telefonica aangaven in het dividend te snijden, blijft Deutsche Telekom in 2012 minimaal 70 cent per aandeel uitkeren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen