ANP15 aug '12 08:46Aangepast op 15 aug '12 09:11

'Onderzoek mogelijke fraude Ballast Nedam'

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is een onderzoek gestart naar de persoonlijke administratie van een voormalige manager van bouwbedrijf Ballast Nedam. Dat meldde De Telegraaf woensdag.

De afgelopen voorjaar overleden projectleider Gé Oomen zou met medeweten van Ballast hebben meegewerkt aan oplichtingspraktijken, bij onder meer de bouw van de Kromhoutkazerne in Utrecht.

De krant baseert zich op processtukken. Een woordvoerster van de NMA stelt dat Oomen in verschillende interviews een aantal uitspraken heeft gedaan die ,,mogelijk interessant voor ons zijn''. De NMa zit volgens haar in ,,het stadium waarin wordt gekeken of er mogelijk overtredingen zijn''. Ze wilde niet aangegeven of er contact is geweest met Ballast Nedam.

Gedragscode

Ballast Nedam ontkende woensdag betrokkenheid bij oplichtingspraktijken of mededingingsovertredingen. Het bouwbedrijf bevestigde dat het de administratie van Oomen heeft overhandigd aan de NMa.

Het bouwbedrijf kreeg naar eigen zeggen in april vorig jaar de melding dat Oomen de gedragscode had overtreden. Die beschuldigingen zijn volgens Ballast ,,nauwgezet'' onderzocht, wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat Oomen in mei van dit jaar door de rechtbank in Amsterdam is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van een half miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen