ANP29 nov '12 13:13

Bank of England betwijfelt gezondheid banken

LONDEN (AFN) - Britse banken zijn niet zo gezond als hun kapitaalratio's suggereren. Dat zei president Mervyn King van de Britse centrale bank donderdag bij de presentatie van een rapport over de financiële stabiliteit.

King zei dat het probleem beheersbaar is en dat ook de financiële markten de situatie doorzien. Het gevaar dat de centralebankpresident vreest en wil voorkomen is dat banken met ontoereikende kapitaalbuffers het herstel van de bredere economie in de weg staan.

,,Bij het vaststellen of banken over voldoende kapitaal beschikken, moeten we er zeker van zijn dat de gerapporteerde kapitaalratio's een accuraat beeld geven van de gezondheid. Op dit moment zijn er goede redenen om daaraan te twijfelen'', aldus King. Hij denkt dat toekomstige verliezen op uitstaande kredieten te laag worden ingeschat. Daarnaast is er wellicht te weinig oog voor kosten die voortvloeien uit verkeerde beslissingen in het verleden en zijn de risicoprofielen van de diverse bezittingen mogelijk te optimistisch.

Gerelateerde artikelen