ANP27 apr '12 08:32Aangepast op 27 apr '12 10:57

TenCate ziet omzet en winst dalen

ALMELO (AFN) - Het eerste kwartaal van 2012 is volgens de producent van technisch textiel TenCate ,,in lijn met de verwachtingen'' begonnen met een omzet- en winstdaling. Dat meldde het Twentse bedrijf vrijdag in een tussentijds handelsbericht.

De omzet daalde op jaarbasis met 8 procent tot 257 miljoen euro. De nettowinst halveerde tot 5,1 miljoen euro. Volgens het bedrijf is de vergelijking met het eerste kwartaal van 2011 niet representatief, omdat er toen sprake was van uitzonderdelijk sterke verkopen van TenCate's speciale beschermende stof Defender M, die vooral wordt gebruikt voor de productie van Amerikaanse legeruniformen.

Aan het einde van het eerste kwartaal trok de vraag van het Amerikaanse leger weer wat aan en werden ook orders gedaan voor nieuwe projecten. In andere marktsegmenten binnen het onderdeel beschermende stoffen, was het sentiment voorzichtig, hoewel de Europese markt weer groei liet zien aan het einde van het kwartaal.

Grasactiviteiten

TenCate Geosynthetics bleef goed presteren, aldus het bedrijf. Vooral in de Verenigde Staten was er sprake van ,,positieve ontwikkelingen''.

Bij de grasactiviteiten was er nog steeds geen herstel. ,,Het seizoen begint hier pas in mei echt los te gaan'', zei een woordvoerder. TenCate richt zich sinds kort ook op het vermarkten van kunstgras en de productie van de mat, naast de productie van de kunstgrasvezels.

Heracles

,,Zo hebben we recent aangekondigd dat we het voetbalveld van Heracles volledig mogen verzorgen. We hebben inmiddels ook een andere Nederlandse club uit de eredivisie binnengehaald'', zei de woordvoerder. Dit contract wordt binnenkort getekend, gaf hij aan, maar het besluit bij de club is al genomen.

TenCate verwacht nog steeds dat het resultaat dit jaar minstens op hetzelfde niveau uitkomt als in 2011.

Gerelateerde artikelen