ANP18 aug '12 17:00Aangepast op 18 aug '12 23:27

Campings Toscane ontruimd om bosbranden

EPA
EPA

MARINA DI GROSSETO (ANP) - Twee campings in de Italiaanse streek Toscane zijn zaterdag ontruimd, omdat een nabijgelegen bos in brand was gevlogen. Op de kampeerterreinen verbleven in totaal ongeveer 2000 mensen. Het vuur woedt in de omgeving van Marina di Grosseto aan de westkust van Italië. Dat meldden Italiaanse media.

Ook in andere delen van Zuid-Europa staan bossen in brand. Op het Griekse eiland Chios moesten drie dorpen worden ontruimd. De autoriteiten hebben 50 brandweerlieden en 80 militairen ingezet tegen de vlammen. Zij krijgen hulp van 40 vrijwilligers. Vanaf het Griekse vasteland is versterking onderweg. Er zijn nog geen berichten over schade en gewonden.

De brand woedt in het zuiden van het eiland. Hoe de vuurzee ontstond, is nog niet bekend. Harde wind wakkert de vlammen aan, maar zorgt ook voor hoge golven op zee, waardoor blusvliegtuigen en -helikopters geen water kunnen ophalen. Chios ligt voor de kust van Turkije, bij de badplaats Izmir.

In het zuiden van Kroatië woeden ook meerdere bosbranden. De grootste vuurzee heeft 600 hectare bij het historische plaatsje Trogir in de as gelegd. De brand brak uit bij een vuilstort en verspreidde zich daarna naar gortdroge bossen en vlaktes. Rond de nabijgelegen stad Split hebben drie bosbranden in totaal ruim 500 hectare verzwolgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen