ANP9 mei '12 15:02

`Lagere opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen woensdag naar verwachting met verlies. De aanhoudende onzekerheid over een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone en de financiële problemen in Spanje blijven de markten in hun greep houden.

In Griekenland lijkt de politieke impasse uit te draaien op nieuwe verkiezingen. Bij de nieuwe verkiezingsronde zal het vooral gaan over de vraag of Griekenland in de eurozone wil blijven. In Spanje wil de overheid dat de banken in het land meer geld opzij zetten om reserves op te bouwen tegen de malaise op de vastgoedmarkt.

Het aandeel Walt Disney noteert hoger in de voorbeurshandel. De Amerikaanse entertainmentgigant liet dinsdag nabeurs weten dat de winst in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2011/2012 verder is gestegen. Dat was vooral te danken aan hogere advertentie-inkomsten bij sportzender ESPN en een hogere omzet in de pretparken van het concern.

Bedrijfsvoorraden

Op macro-economisch vlak worden een half uur na opening van de beurs de Amerikaanse bedrijfsvoorraden over maart bekendgemaakt.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,6 en 1 procent voor de Amerikaanse beurzen. Beleggers op Wall Street waren dinsdag ook ongerust over de daadkracht in Europa bij de bestrijding van de schuldencrisis. Een eindspurt zorgde ervoor dat de verliezen beperkt bleven. De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,6 procent lager op 12.932,09 punten. Het was de vijfde verliesbeurt op rij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen