ANP6 mei '12 16:25

Costa hoopt met nieuw schip op betere tijden

VENETIE (ANP/RTR) - De Italiaanse cruisemaatschappij Costa Crociere nam zondag de Costa Fascinosa in ontvangst. Extra veiligheidsmaatregelen aan boord van dat nieuwe vlaggenschip, moeten het bedrijf in rustiger vaarwater brengen na de ramp met de Costa Concordia in januari.

De Costa Concordia liep aan de kust voor de Toscaanse kust en helde vervolgens bijna 90 graden over. Bij de ramp kwamen 32 mensen om. Veel passagiers klaagden dat er in de dagen ervoor geen rampoefeningen waren gehouden en dat er te lang gewacht werd met het uitzetten van de reddingsboten.

Costa Crociere gaat passagiers voortaan nog voor ze aan boord gaan aan rampoefeningen onderwerpen. De Costa Fascinosa krijgt een systeem dat aangeeft of alle passagiers die trainingen hebben doorlopen. Ook krijgen alle schepen een systeem waarmee het bedrijf de routes in de gaten kan houden. De Costa Concordia zou zonder medeweten van het bedrijf van de geplande koers zijn afgeweken, waarna het bij het eilandje Giglio op de rotsen liep.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen