ANP3 apr '12 00:24

Man doodt zeven mensen op universiteit VS

EPA
EPA

OAKLAND (ANP) - Een schutter heeft maandag zeker zeven mensen gedood op een christelijke universiteit in Oakland in de Verenigde Staten. Drie personen raakten gewond, maakten de lokale autoriteiten bekend.

Een vrouw die gewond raakte vertelde The San Francisco Chronicle dat de schutter ineens opstond in een klaslokaal en begon te schieten. De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden. Het zou gaan om een man ,,met een Aziatisch uiterlijk, mogelijk een Koreaan, zwaar gebouwd, in kaki-kleding''. Veel studenten op de universiteit zijn van Koreaanse afkomst.

De schietpartij komt iets meer dan een maand nadat een student het vuur opende op een middelbare school in Ohio. Drie studenten kwamen daarbij om het leven, in wat de dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse middelbare school in 6 jaar was.

De Oikos Universiteit, die programma's heeft in de theologie, verpleging, muziek en Aziatische geneeskunde, beschrijft zichzelf op de website als een instelling met het 'hoogste standaardonderwijs volgens christelijke waarden en inspiratie'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen