ANP20 dec '12 07:22

Nikkei staakt opmars

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is donderdag lager gesloten ondanks een uitbreiding van het opkoopprogramma van de Japanse centrale bank. Beleggers namen gas terug na de recente sterke rally en besloten in navolging van de negatieve stemming op Wall Street wat winst te nemen. De Nikkei sloot 1,2 procent lager op 10.039,33 punten.

De Bank of Japan kondigde aan het monetaire steunprogramma te vergroten met 10 biljoen yen (90 miljard euro). Beleggers hadden echter gehoopt dat de centrale bank onder druk van nieuwe regering meer zou doen om de kwakkelende economie uit het slop te trekken. Vooral de Japanse exportbedrijven werden van de hand gedaan na de recente sterke koerswinsten. Mitsubishi Motor zakte 5,5 procent na de bekendmaking dat de Japanse automaker in 1,21 miljoen auto’s moet terugroepen vanwege een probleem met lekkende motorolie.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,4 procent lager in de middaghandel. De Kospi in Seoul steeg 0,3 procent en de All Ordinaries in Sydney won eveneens 0,3 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen