ANP20 aug '12 15:02

'Wall Street begint verdeeld'

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zullen maandag waarschijnlijk verdeeld openen. Beleggers wachten op cruciale ontmoetingen tussen de Griekse premier Antonis Samaras, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande, die later deze week zullen plaatsvinden.

In de VS houdt de handel de blik daarnaast gericht op het vrijgeven van de notulen van de vorige vergadering van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, komende woensdag.

Het aandeel Lowe's zakt 8 procent in de voorbeurshandel. Het op een na grootste doe-het-zelfconcern in de VS bracht tegenvallende kwartaalresultaten naar buiten en verlaagde zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar.

Aetna

Aan het overnamefront maakte de Amerikaanse zorgverzekeraar Aetna bekend branchegenoot Coventry Health Care over te nemen voor 5,7 miljard dollar (4,6 miljard euro) in aandelen en contanten. Aetna betaalt 42,08 dollar per aandeel Coventry en biedt daarmee een premie van 20 procent ten opzichte van de slotkoers van vrijdag.

Het aandeel Best Buy zal mogelijk reageren op het nieuws dat de overname van de Amerikaanse elektronicaketen door oprichter Richard Schulze op losse schroeven is komen te staan. Onderhandelingen tussen het bedrijf en de oud-topman zijn vastgelopen. Best Buy benoemde daarnaast de Fransman Hubert Joly tot nieuwe bestuursvoorzitter.

De openingsindicatoren wijzen op een 0,1 procent lagere opening voor de Dow-Jonesindex en een 0,1 procent hogere opening voor de technologiebeurs Nasdaq. Vrijdag werd de rally op de effectenbeurzen in New York voorzichtig voortgezet. De Amerikaanse beurzen benaderden daarmee de hoogste niveaus in 4 jaar tijd. De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent hoger op 13.275 punten.

Gerelateerde artikelen