ANP29 dec '12 09:02

VS steunen Argentinië in rechtszaak schulden

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Staten hebben het vrijdag (plaatselijke tijd) opgenomen voor Argentinië in een rechtszaak die twee hedgefunds tegen het Latijns-Amerikaanse land hebben aangespannen.

In een document dat de regering in Washington heeft gestuurd aan de rechtbank die het hoger beroep behandelt, staat dat de uitspraak van de New Yorkse rechter Thomas Griesa in november een interpretatie over de herstructurering van schulden behelst die strijdt met het beleid van de Amerikaanse regering.

Griesa bepaalde dat Argentinië de schulden aan de twee fondsen moet terugbetalen, precies zoals het bij het bankroet van het land in 2002 de bedoeling was. Verreweg de meeste andere particuliere crediteuren hebben in 2005 en 2010 regelingen met de Argentijnse staat getroffen, waarbij destijds het grootste deel van de schuld is afgeschreven. Buenos Aires vreest dat de rechters in New York die regelingen op losse schroeven zetten. Daardoor zou Argentinië worden opgezadeld met verplichtingen die het land niet kan nakomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen