ANP6 mei '12 07:56

Economie centraal bij campagnestop Obama

RICHMOND (ANP) - Amerika staat voor een keuze: vooruit met de huidige president, of achteruit met Mitt Romney. Dat hield president Obama zijn gehoor zaterdag voor bij de campagnebijeenkomst in Richmond in de staat Virginia.

Drie uur voor de president sprak in de basketbalhal van een universiteit stonden buiten lange rijen. Binnen werden zij onderhouden met campagnespotjes en toespraken van politici en supporters. De achtduizend aanwezigen hielden plakkaten omhoog met de tekst: 'Niet terug. Vooruit’ en scandeerden onder meer 'Nog vier jaar’.

Obama betrad onder oorverdovend applaus het podium en probeerde de kiezers te overtuigen dat hij de juiste man is om het land te leiden in moeilijke economische tijden. Hij complimenteerde Romney met zijn carrière in het bedrijfsleven, maar gaf aan dat hij daar ,,de verkeerde lessen" uit heeft getrokken. Obama stelde dat Romney hervormingen in de gezondheidszorg wil terugdraaien en belastingkorting aan rijken wil geven. ,,We boeken vooruitgang", zei hij in relatie tot de stand van de economie. Eerder zei hij dat ook al bij de aftrap van zijn verkiezingscampagne in Ohio.

Gina Harris (46) luisterde opgetogen. Zij raakte haar baan kwijt door de recessie en werkt nu bij het bedrijf van haar moeder. Obama blijft ze ondanks de ongunstige economie steunen. ,,De vorige regering heeft gelogen over de echte staat van de economie. Het was nog erger dan ze zeiden. Ik merk in het bedrijf van mij moeder dat het beter gaat. Er wordt langzaamaan meer uitgegeven."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen