ANP6 aug '12 10:41Aangepast op 6 aug '12 11:12

Sijsling stormt top 100 binnen

VANCOUVER (ANP) - Tennisser Igor Sijsling is door zijn zege in het challengertoernooi van Vancouver de top 100 van de wereld binnengestormd. De 24-jarige Amsterdammer maakte op de maandag uitgebrachte wereldranglijst een reuzensprong van 102 naar 74. Zo hoog stond Sijsling nog nooit in zijn carrière.

Sijsling verdiende veel punten met zijn winst in het hoog aangeschreven toernooi in Canada. Hij versloeg zondag (plaatselijke tijd) in de finale de Oekraïner Sergej Boebka in twee sets: 6-1 7-5. De tennisser won eerder dit jaar ook al de challengers in Quimper (Fra) en Wolfsburg (Dui). Zijn nieuwe positie verschaft Sijsling makkelijker toegang tot toernooien van de ATP Tour.

Robin Haase is nog altijd de hoogst geklasseerde Nederlander op de 42e plaats. Bovenin bij de mannen veranderden de topposities niet. De Zwitser Roger Federer bleef eerste van de wereld, voor de Serviër Novak Djokovic en de Spanjaard Rafael Nadal. Andy Murray scoorde punten met zijn olympische titel, maar behield de vierde plaats.

Bij de vrouwen steeg de Russin Maria Sjarapova naar de tweede plaats. De winnares van olympisch zilver passeerde de Poolse Agnieszka Radwanska en naderde de Wit-Russische aanvoerster Viktoria Azarenka. Olympisch kampioene Serena Williams handhaafde zich op de vierde plaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen