ANP31 okt '12 14:20

Sijsling buigt voor Tipsarevic in Parijs

EPA
EPA

PARIJS (ANP) - Tennisser Igor Sijsling heeft op het masterstoernooi van Parijs niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen. De Amsterdammer moest woensdag in de tweede ronde buigen voor de Serviër Janko Tipsarevic, de nummer 9 van de wereld: 4-6 6-7 (0). Sijsling had een dag eerder indruk gemaakt met een overwinning op de Oekraïner Aleksandr Dolgopolov (6-4 6-2). Dolgopolov staat 18e op de mondiale ranking, Sijsling 75e.

De 25-jarige Noord-Hollander was via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van het evenement uit de Masters Series. Sijsling bood Tipsarevic, die in de eerste ronde was vrijgeloot, goed partij. De Serviër sloeg in de eerste set echter meteen twee keer toe bij de breakpoints die hij kreeg, terwijl Sijsling er slechts één van de vier benutte. In de tweede set betekende één break aan beide kanten een tiebreak, waarin Tipsarevic (28) oppermachtig was.

De tennisser uit Belgrado kwam door zijn zege weer een stap dichter bij deelname aan de ATP World Tour Finals, volgende week in Londen. Voor Sijsling zit het toernooi erop. De Amsterdammer wordt eind november geopereerd aan een voorhoofdsholte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen