ANP19 jan '12 17:34

Schoolkinderen genieten van Ajax en AZ

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Op een kakofonie van hoge kinderstemmen voetbalden Ajax en AZ donderdagmiddag in de ArenA om een plaats in de kwartfinale van de KNVB-beker. Het werd een groot kinderfeest met de club uit Alkmaar als winnaar: 2-3.

Eindelijk, ja eindelijk was het dan zo ver rond de klok van 14.00 uur in de middag. Hier hadden de 20.000 aanwezige leerlingen van basisscholen de hele week naar uitgekeken. De spelers van Ajax en AZ begonnen met een oorverdovend gejuich aan de warming up. De thuisclub uit Amsterdam genoot de meeste steun. ,,Ajax, Ajax'', galmde het door de ArenA. Maar er waren ook jonge fans van AZ, getuige de vele steunbetuigingen op spandoeken.

,,Mooi he'', zei financieel directeur Jeroen Slop die bij Ajax ook verantwoordelijk is voor supporterszaken. ,,Dit is veel en veel beter dan een leeg stadion waarin we aanvankelijk moesten spelen omdat een supporters van ons de doelman van AZ had aangevallen. Natuurlijk hadden ook wij liever 50.000 kinderen gratis toegelaten. Maar het moet ook beheersbaar blijven. Nu hebben we al 350 stewards ingezet. Dat valt niet meer op een gewone donderdagmiddag.''

´Wesley bedankt´

Voetbal is het hoofdgerecht van het massale kinderfeestje. Maar de kinderen springen en dansen ook uitbundig op liedjes van K3, Kinderen voor Kinderen maar ook het ,,bloed, zweet en tranen'' van Andre Hazes. Bijna elke school heeft wel een spandoek meegenomen. De supporterswinkel van Ajax draait op volle toeren. Sjaals, petten, rugzakken, drinkbekers vinden gretig aftrek.

Na de openingstreffer van Siem de Jong (1-0) rolde de wave door het stadion. De kinderen bleven feestvieren, ook toen AZ de wedstrijd naar zich toe trok. Natuurlijk hadden de leerlingen van vele basisscholen liever een andere uitslag gezien, maar de meeste van hen verlieten zingend en dansend stadion. Dit hadden ze nooit willen missen. 'Wesley bedankt', stond er op een aantal spandoeken. Wat hoe bizar ook, zonder de hooligan die doelman Esteban vorige maand belaagde, was dit kinderfeestje nooit gehouden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen