ANP25 apr '12 11:39

Besi vindt opgaande lijn

DUIVEN (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) heeft het dieptepunt, zowel wat betreft orders als omzet, achter de rug. Dat zei topman Richard Blickman woensdag in toelichting op de eerstekwartaalcijfers.

In het eerste kwartaal behaalde de toeleverancier aan de chipindustrie een omzet van 55,8 miljoen euro, bijna 21 procent minder dan in de voorgaande verslagperiode. De operationele winst daalde met 4 procent tot 2,4 miljoen euro.

BESI zag de orderportefeuille echter met 52,5 procent groeien tot 84,2 miljoen euro aan het einde van het eerste kwartaal. Mede op grond daarvan verwacht het bedrijf een omzetstijging met 50 procent en een substantiële winstgroei in het tweede kwartaal.

In lijn met verwachtingen

Blickman stelde dat de cijfers in lijn zijn met eerder uitgesproken verwachtingen, of die zelfs overtreffen. Dat is volgens hem mede te danken aan kostenbesparingen die het bedrijf vorig jaar doorvoerde. Ook profiteert het bedrijf volgens de topman van zijn ,,uiterst sterke positie in de markt voor smartphones en tablets''.

De kaspositie van Besi verbeterde met 7,7 miljoen euro tot 70,4 miljoen euro. Wat betreft overnameplannen zijn er volgens Blickman geen nieuwe ontwikkelingen te melden, behalve dat het bedrijf ,,altijd om zich heen kijkt''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen